ΣΗΤΕΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ   ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΙΤΑΛΙΚΑ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ -ΜΗΘΥΜΝΗΣ 2 ΤΑΥΡΟΣ ΤΗΛ 2103458445  
                  ΥΠΟΚ/ΜΑ Ν,ΠΛΑΣΤΙΡΑ 77 ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ 2843020579
Ξένες Γλώσσες

Σκοπός της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών είναι η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας των μαθητών ώστε να μπορούν να επικοινωνούν σε διαφορετικά γλωσσικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα. Με την εκμάθηση των ξένων γλωσσών προάγονται οι έννοιες του εγγραμματισμού, της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας ως βασικοί άξονες γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.
Οι ξένες γλώσσες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δεξιότητας του μαθητή να ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας προβλέψιμες ή απρόβλεπτες χρησιμοποιώντας γλωσσικές, παραγλωσσικές ή και εξωγλωσσικές επιλογές.
Με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών οι μαθητές αντιλαμβάνονται ότι η ξένη γλώσσα δεν χρησιμεύει μόνο για τη συνεννόηση μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λόγου, αλλά και για την πρόσληψη και διαχείριση πληροφοριών από διάφορα γνωστικά πεδία.

                                         Η 









Η απαιτούμενη ικανότητα χρήσης κάποιας άλλης γλώσσας, εξαρτάται από το πλαίσιο στο οποίο

 θα χρησιμοποιηθεί η γλώσσα αυτή: μία σύντομη και επιφανειακή συζήτηση με  κάποιον 

συνεργάτη από τον εργασιακό χώρο και μία αναλυτική παρουσίαση προϊόντος σε κοινό,

 απαιτούν διαφορετικά επίπεδα επικοινωνίας σε ξένη γλώσσα

Προσέξτε όμως! Η γνώση ξένων γλωσσών δεν πρέπει να 

θεωρείται μία ανεξάρτητη ικανότητα 

κοινωνικής συμπεριφοράς, καθώς σχετίζεται άμεσα με όλες τις κοινωνικές δεξιότητες.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος Γερμανός, στέλεχος εταιρίας, πραγματοποιεί μία παρουσίαση σε 

αντιπροσώπους κάποιας πορτογαλικής εταιρίας από την Ρουμανία. Η επιτυχής έκβαση της 

παρουσίασης πιθανότατα δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο άψογη ήταν, αλλά και από την 

επικοινωνιακή του ικανότητα με τους αντιπροσώπους, στο γεύμα μετά την παρουσίαση∙  να 

συνομιλήσει δηλαδή μαζί τους για θέματα που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν, όπως την 

ποιότητα του κρασιού της χώρας τους, τα τελευταία ποδοσφαιρικά νέα της τοπικής ομάδας και τα

 αξιοθέατα της πόλης. Επομένως, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας τέτοιας

 συζήτησης μόνο με τις γνώσεις εξειδικευμένης ορολογίας στα αγγλικά...


Εάν σε ένα επαγγελματικό γεύμα, κάποιος υπάλληλος ασχολείται αποκλειστικά με θέματα δουλειάς, δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στη συζήτηση και θα αισθανθεί άβολα και δυσάρεστα. Είναι απαραίτητο συνεπώς, το προσωπικό να γνωρίζει άπταιστα μία γλώσσα και να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να κάνει μία απλή και γενική συζήτηση, αλλά και να ξέρει την εξειδικευμένη ορολογία πάνω σε θέματα της εργασίας του  Πιθανώς να αναρωτιέστε γιατί αναφέρεται συνέχεια 

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ   ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΙΤΑΛΙΚΑ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ -ΜΗΘΥΜΝΗΣ 2 ΤΑΥΡΟΣ ΤΗΛ 2103458445  
   ΥΠΟΚ/ΜΑ Ν,ΠΛΑΣΤΙΡΑ 77 ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ 2843020579
η αγγλική γλώσσα, όμως η αλήθεια είναι ότι αποτελεί την πιο διαδεδομένη γλώσσα επικοινωνίας παγκοσμίως. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, να πάρουν τη θέση της τα αραβικά ή τα κινέζικα.
Τα αγγλικά είναι πλέον κοινή διάλεκτος, ομιλούνται από πάρα πολλούς ανθρώπους στον κόσμο και θα συνεχίσουν να είναι τόσο διαδεδομένα και στο άμεσο μέλλον. Εκτός από τις γνώσεις σας στην αγγλική,φροντίστε να μάθετε και κάποιες λέξεις στη γλώσσα του συνεργάτη σας διότι αυτό θα δείξει καλούς τρόπους και ενδιαφέρον από την πλευρά σας. Στις μεγάλες εταιρίες υπάρχει η τάση να μη γίνονται οι διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες με τους συνεργάτες στα αγγλικά, αλλά στη δική τους γλώσσα καθώς αυτή η τακτική έχει αποδειχτεί αποτελεσματικότερη.
Ελπίζουμε από τα όσα διαβάσατε να θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη χρησιμότητα της ικανότητας επικοινωνίας σε μία ξένη γλώσσα στην Καινοτομία.

ΑΓΓΛΙΚΑ

Στόχος μας είναι η εμπεριστατωμένη προετοιμασία των σπουδαστών μας, η οποία θα τους οδηγήσει στην απόκτηση αναγνωρισμένων από των ΑΣΕΠ διπλωμάτων από πανεπιστήμια του εξωτερικού σε όλα τα επίπεδα (LowerAdvancedProficiency) καθώς και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας που χορηγείται από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ   ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΙΤΑΛΙΚΑ


           ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ -ΜΗΘΥΜΝΗΣ 2 ΤΑΥΡΟΣ ΤΗΛ 2103458445  
                  ΥΠΟΚ/ΜΑ Ν,ΠΛΑΣΤΙΡΑ 77 ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ 2843020579


Τα προγράμματά σπουδών του εκπαιδευτηρίου μας, αναφέρονται σε ενήλικουςσπουδαστές, φοιτητές, εργαζομένους και επαγγελματίες που στοχεύουν στηνάμεση απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων και στην ταχεία εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

ΙΤΑΛΙΚΑ

Προσφέρουμε έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων Ιταλικής γλώσσας, με σκοπό οι σπουδαστές μας να είναι σε θέση να συμμετέχουν με επιτυχία στις εξετάσεις όλων των βαθμίδων , καθώς και στις εξετάσεις για απόκτηση του  Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

 ΓΑΛΛΙΚΑ

Δίνουμε τη δυνατότητα για μεθοδική και αποτελεσματική προετοιμασία με στόχο την απόκτηση των αναγνωρισμένων από τον ΑΣΕΠ διπλωμάτων σε όλα τα επίπεδα:
Πιστοποιούν το στοιχειώδες επίπεδο γνώσης της Γαλλικής Γλώσσας στο οποίο ο σπουδαστής ως βασικός χρήστης της, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τη γλώσσα,
  • μπορεί να κατανοήσει προτάσεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά και που σχετίζονται με περιοχές που είναι άμεσα συναφείς (π.χ. πολύ βασικές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, τοπική γεωγραφία, εργασία) μπορεί να επικοινωνήσει σε απλά και συνηθισμένα καθήκοντα που απαιτούν απλή και απευθείας ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα που του είναι οικεία και για θέματα ρουτίνας
  • μπορεί να περιγράψει με απλά λόγια πτυχές του ιστορικού του, του άμεσου περιβάλλοντός του καθώς και θέματα άμεσης ανάγκης.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Προσφέρουμε έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων γερμανικής γλώσσας προετοιμάζοντας τους σπουδαστές μας έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν με επιτυχία στις εξετάσεις ή του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ   ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΙΤΑΛΙΚΑ


ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ -ΜΗΘΥΜΝΗΣ 2 ΤΑΥΡΟΣ ΤΗΛ 2103458445  
                  ΥΠΟΚ/ΜΑ Ν,ΠΛΑΣΤΙΡΑ 77 ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ 2843020579

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ






Γλωσσομάθεια είναι το να ξέρει κάποιος μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον άνθρωπο, καθώς τον βοηθάει σε πολλά πράγματα.

Η γλωσσομάθεια προσφέρει στον άνθρωπο την ικανότητα να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Για παράδειγμα, αν κάποιος πάει στο εξωτερικό, θα μπορεί να συνομιλεί με τους ανθρώπους αυτής της χώρας.



Επιπρόσθετα, η γνώση μίας ή δύο ξένων γλωσσών εξυπηρετούν το σύγχρονο νέο να βρει εύκολα δουλειά. Επομένως, αυτό είναι αρκετά σημαντικό, αφού στην σύγχρονη εποχή υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας.


Με τη γλωσσομάθεια μπορεί κανείς να μάθει τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας της οποίας τη γλώσσα μαθαίνει. Επίσης, μπορεί να πληροφορηθεί για τον τρόπο ζωής της χώρας. Ακόμη, αυτός που είναι γλωσσομαθής έχει την δυνατότητα να διαβάζει διάφορες πληροφορίες που σχετίζονται με τη χώρα.


Επιπλέον, με τη γλωσσομάθεια, ο νέος είναι σε θέση να διαβάζει βιβλία στην ξένη γλώσσα την οποία μιλάει. Επίσης, ο σύγχρονος νέος μπορεί να διαβάζει διάφορα λογοτεχνικά κείμενα στη γλώσσα που έχει μάθει.


Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα ότι αν κάποιος μάθει μία ή δύο ξένες γλώσσες, θα μάθει καλύτερα τη δική του. Άρα, «συμφέρει» ειδικά τους νέους να μάθουν τη δική τους γλώσσα, αλλά και άλλες ξένες γλώσσες.



Συμπερασματικά, το να είναι ένας σύγχρονος νέος γλωσσομαθής είναι απαραίτητο. Αν ο νέος μάθει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, θα του χρησιμεύσει σε όλους τους τομείς της ζωής του. Η γλωσσομάθεια είναι καλύτερα να προσφέρεται μέσω του σχολείου, για να μην αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν σε φροντιστήρια. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει στο σχολείο να υπάρχουν περισσότερες ώρες ξένων γλωσσών και οι καθηγητές να έχουν τις κατάλληλες γνώσεις.
Γιατί είναι απαραίτητες οι ξένες γλώσσες;


ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ   

ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΙΤΑΛΙΚΑ

                       ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ -ΜΗΘΥΜΝΗΣ 2 ΤΑΥΡΟΣ 
                                        ΤΗΛ 2103458445  
                       ΥΠΟΚ/ΜΑ Ν,ΠΛΑΣΤΙΡΑ 77 ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 
                                         ΤΗΛ 2843020579


Δείτε παρακάτω τα δύο καλύτερα κείμενα που έγραψαν μαθητές  στα οποία εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητη η γνώση μιας ή και δύο ξένων γλωσσών.




Σήμερα όλοι οι νέοι μαθαίνουν μια ή και δύο ξένες γλώσσες. Αυτό είναι πλέον απαραίτητο τόσο για την επικοινωνία τους με τους υπόλοιπους λαούς, όσο και για την επαγγελματική τους κατάρτιση. Πρώτα απ’ όλα η γνώση μιας ξένης γλώσσας αποτελεί κριτήριο σήμερα για την πρόσληψή τους σε μια δουλειά. Ειδικότερα γι’ αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν τον επιστημονικό κλάδο αλλά και για όσους θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

 Ακόμα, οι νέοι από την παιδική τους ηλικία ήδη διδάσκονται ξένες γλώσσες, ώστε να μπορούν στο μέλλον να φύγουν στο εξωτερικό είτε για σπουδές, είτε για κάποιο μεταπτυχιακό, είτε ακόμα και για να ζήσουν εκεί, εφόσον οι ευκαιρίες για εργασία είναι περισσότερες. Επιπλέον με την ανάπτυξη της επικοινωνίας και των συγκοινωνιών οι νέοι έχουν σήμερα τη δυνατότητα να ταξιδεύουν σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Έτσι η γνώση ξένων γλωσσών βοηθά και εξυπηρετεί την επικοινωνία τους με τους αλλοεθνείς, ώστε να μπορούν να κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν απόψεις και να συνεννοούνται μαζί τους. Τέλος, εκτός από αυτά, με τη εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας μπορούν να γνωρίσουν ευκολότερα και τον πολιτισμό μιας χώρας, να διαβάσουν τους ξένους συγγραφείς της και να γνωρίσουν τη δική τους κουλτούρα και ιδεολογία. Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται κόπο, αρκετό χρόνο και αφοσίωση, όμως όλα αυτά που κερδίζουν από τη γλωσσομάθεια είναι τόσα πολλά και χρήσιμα για τη ζωή τους που σίγουρα αξίζει αυτόν τον κόπο.  



  Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να ξέρουν μία ή και δύο ξένες γλώσσες για τη μετέπειτα επαγγελματική τους ζωή, αλλά και για την επικοινωνία τους με άλλους λαούς. Πρώτα πρώτα είναι γνωστό ότι στη χώρα μας, για να έχει κανείς μια αξιοπρεπή δουλειά ή για να βρει μια θέση στο δημόσιο θα πρέπει να γνωρίζει μια ή δύο γλώσσες. Επίσης, η γνώση ξένων γλωσσών βοηθά τους μαθητές στις σπουδές τους στο εξωτερικό συμβάλλοντας έτσι και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Επιπλέον, η εκμάθηση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας χρησιμεύει στην επικοινωνία των ανθρώπων με άλλους λαούς και πολιτισμούς και βοηθά στη γνωριμία τους με την κουλτούρα και τη νοοτροπία μιας χώρας.


 Τέλος, επειδή η χώρα μας είναι τουριστικός προορισμός και ελάχιστοι ξένοι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, η γνώση όσο το δυνατόν περισσότερων ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη, αφού καθιστά την επικοινωνία με αυτούς ευκολότερη. Απ’ όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι φανερό ότι η εκμάθηση μιας ή και δύο ξένων γλωσσών δεν είναι απλά χρήσιμη για τους νέους

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ   ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΙΤΑΛΙΚΑ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ -ΜΗΘΥΜΝΗΣ 2 ΤΑΥΡΟΣ ΤΗΛ 2103458445  
                  ΥΠΟΚ/ΜΑ Ν,ΠΛΑΣΤΙΡΑ 77 ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ 2843020579