ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE


                

                          ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE TV                                    

                            MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50                                                

Διακοπές στη Σητεία σημαίνουν ηρεμία, χαλάρωση, ατέλειωτες παραλίες γύρω από τη Σητεία, όμορφα χωριά στην ενδοχώρα και μεζεδάκια με ούζο το βράδυ στα ρακάδικα στο κέντρο της πόλης.

Πρακτικές Πληροφορίες για τη Σητεία


Η Σητεία είναι μια πλήρως αναπτυγμένη κωμόπολη και τουριστικός προορισμός, επομένως δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα σας λείψει.
Ταχυδρομεία, φαρμακεία, κέντρο υγείας, τράπεζες και ΑΤΜ, καταστήματα εμπορικά και διατροφής, τουριστικά είδη, είδη δώρων, τα πάντα υπάρχουν στην πόλη, και ειδικά στους δρόμους που οδηγούν στην κεντρική πλατεία πάνω από τον παραλιακό δρόμο. 

Ξενοδοχεία στη Σητεία

Η Σητεία δεν είναι μια πόλη με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στη Σητεία, όπως και συγκροτήματα με ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα κοντά στην πόλη, που προσφέρουν διαμονή σε προσιτές τιμές.
Ωστόσο αν περιμένετε να βρείτε τεράστιες μονάδες με all inclusive υπηρεσίες, μάλλον θα απογοητευτείτε, αν και υπάρχει κάποιο τέτοιο ξενοδοχείο στην ανατολική πλευρά της πόλης που φημίζεται για τις υπηρεσίες spa που προσφέρει.

ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE TV    

 

                               

  •                             MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
    Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50                                                

                           FOTO XORHGOY  

Εστιατόρια, Ταβέρνες και Ρακάδικα στη Σητεία

Η Σητεία είναι μια περιοχή που φημίζεται για το καλό της φαγητό και κυρίως για τη φιλόξενη διάθεση των επισκεπτών της.
Τα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες στην Σητεία βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού πεζοδρομημένου δρόμου, όπου θα δείτε τουριστικά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα αλλά και πιο παραδοσιακές ταβέρνες, με καλές σχετικά τιμές και πολλές Κρητικές γεύσεις και συνταγές.
                                                   FOTO XORHGOY  


Μπαρ και Καφέ στη Σητεία


Η Σητεία έχει αρκετά μπαρ και καφετέριεςπου το βράδυ λειτουργούν ως μπαρ. Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε μια από τις παραθαλάσσιες καφετέριες και μπαρ, με θέα τη θάλασσα ή το φρούριο Καζάρμα που φωτίζεται όμορφα το βράδυ.
Εκτός από την παραλία, μπορείτε να βρείτε μπαράκια και μέσα στην πόλη, στα στενά της. Κάποια από αυτά είναι μικρά αλλά πολύ συμπαθητικά, με ωραία αισθητική και περιβάλλον.
Η νυχτερινή ζωή της Σητείας δεν είναι συγκλονιστική, αφού μάλλον όλα κινούνται σε σχετικά ήπιους και ήρεμους ρυθμούς και η Σητεία δεν είναι μια πόλη για clubbing, αλλά σίγουρα μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες και ζεστές νύχτες της πόλης.

ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE TV                                    

                            MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50                                                
Η παραλία στη Σητεία

Η παραλία στη Σητεία είναι μια μεγάλη αμμουδιά,  που απλώνεται αριστερά από το λιμάνι σχεδόν μέχρι την περιοχή Πετράς.


Η παραλία της Σητείας δεν είναι πλατιά αλλά είναι πλήρως οργανωμένη και προσφέρει αθλήματα και θαλάσσιες δραστηριότητες. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύβουη και πολυσύχναστη, ιδιαίτερα κοντά στην πόλη.
Υπάρχει ένα μικρό γήπεδο για beach volley και εγκαταστάσεις για σκι και windsurfing.
Η παραλία, που έχει λάβει τη γαλάζια σημαία, επηρεάζεται αρκετά από τους ανέμους, οπότε θα δείτε σχετικά συχνά κύματα.
Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι στην ανατολική ακτή της Κρήτης υπάρχουν θαυμάσιες παραλίες για να επισκεφτείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας, όπως οι παραλίες στο Παλαίκαστρο, η παραλία στο Βάι ή η παραλία στην Κάτω Ζάκρο.

Τι μπορείτε να κάνετε στη Σητεία - Αξιοθέατα

Η Σητεία είναι ένας πολύ ενδιαφέρων τουριστικός προορισμός τόσο γιατί έχει πολλά σημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς όσο και γιατί αποτελεί ιδανική αφετηρία για να εξερευνήσει κανείς την Ανατολική Κρήτη.
Εκτός από την παραλία με τα ρακάδικα και τα (λίγα) γραφικά στενά μέσα στην πόλη, στη Σητεία αξίζει να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας και το Φρούριο Καζάρμα.
Αν ενδιαφέρεστε για μερικά ακόμα μουσεία, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τοΛαογραφικό Μουσείο Σητείας, που περιλαμβάνει εκθέματα από το 19ο και 20ο αιώνα.
Τα εκθέματα περιλαμβάνουν υφαντά, ξυλόγλυπτα, τοπικές ενδυμασίες και εικόνες που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου "Βιτσέντζος Κορνάρος".
MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50  



Στη Σητεία υπάρχει επίσης και ένα μουσείο με τοπικά προϊόντα που λειτουργεί με την ευθύνη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, και έχει ως σκοπό την προβολή των τοπικών προιόντων και την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής. Η Σητεία φημίζεται εξάλλου για το εξαιρετικό της ελαιόλαδο, και τον τοπικό οίνο (Κρητικός Τοπικός Οίνος) και την τσικουδιά (ρακή) Βαρβάκη.
Η Σητεία βρίσκεται πολύ κοντά σε περιοχές ιδιαίτερου κάλλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. ΗΖάκρος είναι μια από αυτές τις περιοχές. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ζάκρου βρίσκεται 45χλμ. από τη Σητεία και 500μ περίπου από το χωριό της Ζάκρου. Η ανασκαφή στην περιοχή αποκάλυψε ένα μεγάλο τμήμα της αρχαίας πόλης, που ανήκουν στην υστερομινωική περίοδο, και αξιόλογους θησαυρούς. Στη Ζάκρο ανακαλύφθηκε το μινωικό ανάκτορο της Ζάκρου, το τέταρτο στην Κρήτη, μαζί με αυτό της Κνωσού, της Φαιστού και των Μαλίων.
                                            FOTO XORHGOY  


Στη Ζάκρο έχετε επίσης την δυνατότητα να περπατήσετε το Φαράγγι των Νεκρών, που ονομάζεται έτσι γιατί κάποτε οι Μινωίτες έθαβαν εδώ τους νεκρούς τους στις σπηλιές στα τοιχώματα του φαραγγιού. Η πεζοπορία είναι εύκολη το καλοκαίρι και καταλήγει μετά από 2-3 ώρες στην παραλία της Κάτω Ζάκρου, δίπλα στο μινωικό ανάκτορο.

Το Παλαίκαστρο είναι επίσης μια περιοχή που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Στην περιοχή βρέθηκαν τάφοι Πρωτομινωικής και Μεσομινωικής περιόδου καθώς και μεγάλος αριθμός οστών και ευρημάτων που ανήκουν σε αυτές τις περιόδους.
Οι ανασκαφές στο Παλαίκαστρο συνεχίζονται, αλλά μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις είναι το ιερό του Δικταίου Δία, όπου βρέθηκε πλάκα με χαραγμένο τον ύμνο προς τον Δικταίο Δία. Ο ύμνος προς το Δια ζητά να φέρει αγαθά και να φέρει στους ανθρώπους την ευτυχία, στη γη εφορία των καρπών.
   FOTO XORHGOY  

Η Μονή Τοπλού βρίσκεται πολύ κοντά στη Σητεία, σε απόσταση 10χλμ. Είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μοναστήρια της Κρήτης, αφιερωμένο στην Παναγία Ακρωτηριανή. Το μοναστήρι είναι ένα από τα πλουσιότερα μοναστήρια στην Ελλάδα, με μεγάλη παραγωγή αγροτικών προιόντων και κρασιού, το οποίο πωλείται τόσο μέσα στη Μονή όσο και σε μεγάλα καταστήματα στην Ελλάδα.
Το φοινικόδασος Βάι: Αν βρίσκεστε στη Σητεία πρέπει να επισκεφτείτε το φοινικόδασος του Βάι, ένα από τα ομορφότερα τοπία στην Ελλάδα και μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στην Κρήτη. Η παραλία στο Βάι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, οι οποίοι έρχονται για να θαυμάσουν το εξαιρετικό τοπίο, που πρώτοι ανακάλυψαν οι χίπις πριν από μερικές δεκαετίες
.                                             ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE                                    

                            MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50                                                


Γύρω από τη Σητεία υπάρχουν μερικά νησάκια με σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας, όπως οι νησίδες Διονυσάδες, όπου ζει το γεράκι Falco Eleonorae (Eleonora's falcon). Στο λιμάνι της Σητείας θα βρείτε το κέντρο πληροφοριών και τουρισμού, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις διαδρομές και τα καραβάκια που πηγαίνουν προς τα νησιά αυτά.
                                                                       FOTO XORHGOY  
Στη Σητεία διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις. ΤαΚορνάρεια είναι η πιο γνωστή διοργάνωση τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο μπορείτε να επωφεληθείτε και από πολλές ακόμα διοργανώσεις, όπως τα κατά τόπους πανηγύρια, όπου θα δοκιμάσετε παραδοσιακές και τοπικές συνταγές. Το Πανηγύρι της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο στο Παλαίκαστρο, του Αγίου Ιωάννη στη Ζάκρο και του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου στη Ρούσα Εκκλησιά είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Αν ενδιαφέρεστε για πιο έντονη νυχτερινή ζωή, μπορείτε να επισκεφτείτε την Ιεράπετρα, που βρίσκεται μια ώρα περίπου μακριά από τη Σητεία. Η Ιεράπετρα είναι η πιο σημαντική μικρή πόλη στο Λασίθι με αρκετά νυχτερινά κέντρα και μπαρ, το ενετικό κάστρο Καλές και τις όμορφες παραλίες της.
Περίπου 1 ώρα δυτικά από τη Σητεία βρίσκεται ο Αγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου με τη γραφική λίμνη.


 
Μια περιήγηση στην πόλη

ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE TV                                    

                            MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50                                                
 Σητεία, Λασίθι, Κρήτη



Η Σητεία είναι μια όμορφη πόλη και λιμάνι στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, στο νομό Λασιθίου. Είναι χτισμένη σε κόλπο και έχει όμορφες παραλίες για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης. Στη Σητεία βρίσκει κανείς την ηρεμία και τη χαλάρωση που αναζητά στις διακοπές του. Παράλληλα υπάρχουν χώροι διασκέδασης, καθώς και σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι καθιστώντας τη Σητεία ιδανικό μέρος για να τα συνδυάσετε όλα.

Διασκέδαση στη Σητεία

Οι γαστρονομικές συνήθειες των Σητειακών σίγουρα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Στις γραφικές ψαροταβέρνες και εστιατόρια πάνω από το λιμανάκι της πόλης μπορεί να γευτεί κανείς τους παραδοσιακούς μεζέδες αλλά και καθαρά ντόπια και φρέσκα προϊόντα της κουζίνας τους.
Ο επισκέπτης, που είναι λάτρης της παράδοσης, θα διασκεδάσει σε παραδοσιακά πανηγύρια και γλέντια που γίνονται στα γραφικά χωριά όλης της επαρχίας όλο το καλοκαίρι ενώ όσοι προτιμούν τον μοντέρνο τρόπο διασκέδασης θα ικανοποιηθούν από τα μπαράκια και τις καφετέριες που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE TV                                    

                            MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50                                                



Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Σητεία, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε:
-το ενετικό φρούριο “ Καζάρμα”
-το γραφικό λιμάνι με τα ταβερνάκια και τα καταστήματά του
-τα ερείπια του Μινωικού οικισμού στον Πετρά (κοντά στο ξενοδοχείο)
-το Μινωικό Νεκροταφείο στην Αγία Φωτιά
-το σπίτι της Μεσομινωικής περιόδου στο Χαμέζι
-την Αρχαία Πραίσο
-την Εκκλησία των Αγίων Πάντων στην ομώνυμη παραλία
-τη Μονή Τοπλού, με τα θαυμάσια ψηφιδωτά και τις εικόνες της, καθώς και το μουσείο της μονής
-το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο
-το Φοινικόδασος στο Βάι, μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη
-το Μινωικό οικισμό στο Παλαίκαστρο
-το Μινωικό Ανάκτορο στο Ζάκρο
-τον αρχαιολογικό χώρο της Ιτάνου
-τα γραφικά χωριά του Μοχλού, του Παλαικάστρου και της Ρούσσας Εκκλησιάς



ΣΗΤΕΙΑ LIFE STHLE TV                                    

                            MEGA XORHGOS TV -  Εσωρουχα - Μαγιω
Σητεία  Μουστακάκη Γεωργία -Αίσθηση -Β Κορνάρου 50 Σητεία 28430 28805                                           Β - Κορνάρου 50